Bakgårdsliv i Oslo

Bakgårdsliv i Oslo

600.00

Format: 50*70 cm / Paper: 200 g. Art MATT (200 g)

Gratis frakt i Norge / Shipping (rest of the world): kr 200,- 

Fra skitten slum til frodige oaser. Det er lenge siden Oslo-bakgårdene var stinkende skygger av forseggjorte fasader, fylt med utedasser, søppel, hester, rotter, katter og andre kravlende skapninger. Den gang byen hadde sjel.

Selv om få ting er mer sjarmerende enn en frodig, opparbeidet bakgård har ordet også negative assosiasjoner. Det brukes ofte for å beskrive noe som er mindre utviklet, et fenomen som ligger i skyggen av “noe bedre”, for eksempel en “bakgårdsklubb” eller “byens bakgård”. Og bygårdene de bygget i Kristiania mot slutten av 1800-tallet ble da også oppført med stukkatur og andre påkostede elementer på fasaden ut mot gaten, mens det i det “usynlige” bakgårdsrommet var heller kummerlige kår. Her ble det bygget mindre bakgårdsbygg, med trange leiligheter av elendig kvalitet, verksteder, smier og staller. I bakgårdene levde hester, rotter, katter og altfor mange mennesker sammen blant søppel og utedasser, i en stinkende slum som sto i sterk kontrast til de forseggjorte fasadene. En bakgårdskatt, derimot, er også en tøff katt med tæl, selv som den nok har sine svin på skogen….

Uansett, i dag er mye av bakgårdsbebyggelsen revet, men det finnes fortsatt en del staller og annen bygningsmasse som står, i de fleste tilfeller forvandlet til “enestående muligheter med moderne standard og masse sjarm”. Bakgårdslivet i Oslo er ikke lenger som på 1800-tallet. Omfattende renovasjon gjennom de senere årene har gjort at stadig flere bakgårder stråler med kreativt opparbeidede grøntarealer, gjerne noen høns, en liten åker og et mikrobryggeri i den gamle smia. I dag er mange bakgårder i Oslo grønne oaser, ikke skitten slum, men det er fortsatt en del rotter, og en og annen apekatt, særlig om natta…

Quantity:
Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.