Ny historie: Bakgårdsliv i Oslo

Ny historie: Bakgårdsliv i Oslo

600.00

Format: 50*70 cm / Paper: 200 g. Art MATT (200 g)

Gratis frakt i Norge / Shipping (rest of the world): kr 200,- 

Selv om få ting er mer sjarmerende enn en frodig, opparbeidet bakgård kan ordet også gi negative assosiasjoner. Det brukes ofte for å beskrive noe som er mindre utviklet, et fenomen som ligger i skyggen av noe “bedre”, for eksempel en bakgårdsklubb eller byens bakgård. Og bygårdene de bygget i Kristiania mot slutten av 1800-tallet ble da også oppført med stukkatur og andre påkostede elementer på fasaden ut mot gaten, mens det i det “usynlige” bakgårdsrommet var heller kummerlige kår. Her ble det bygget mindre bakgårdsbygg, med trange leiligheter av elendig kvalitet, verksteder, smier og staller. I bakgårdene levde hester, rotter, katter og altfor mange mennesker sammen blant søppel og utedasser, i en stinkende slum som sto i sterk kontrast til de forseggjorte fasadene. En bakgårdskatt, derimot, er også en tøff katt med tæl, selv som den nok har sine svin på skogen….

Uansett, i dag er mye av bakgårdsbebyggelsen revet, men det finnes fortsatt en del staller og annen bygningsmasse som står, i de fleste tilfeller forvandlet til “enestående muligheter med moderne standard og masse sjarm”. Bakgårdslivet i Oslo er ikke lenger som på 1800-tallet. Omfattende renovasjon gjennom de senere årene har gjort at stadig flere bakgårder stråler med kreativt opparbeidede grøntarealer, gjerne noen høns, en liten åker og et mikrobryggeri i den gamle smia. I dag er mange bakgårder i Oslo grønne oaser, ikke skitten slum, men det er fortsatt en del rotter, og en og annen apekatt, særlig om natta…

Quantity:
Add To Cart

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.