Høst over Bygdøy (Anthony Harrison)

Høst over Bygdøy (Anthony Harrison)

600.00

Format: 50*70 cm / Papir: 250 g. Gallerie Art Silk (250 g)

Gratis frakt i Norge / Shipping (rest of the world): kr 200,- 

Anthony er en australsk landskapsfotograf som pakket med seg kameraet og flyttet til Norge i 2015. Det burde glede alle som omfavner norsk natur – resultatet er fantastiske perspektiver på Oslomarka i møtet mellom elegant minimalisme, lys og kontraster.

Bygdøy er en halvøy vest i Oslo som er rik på historie, blått blod og attraksjoner. Her finner du Bygdø kongsgård, Oscarshall slott, Vikingskipmuseet, Norsk Maritimt Museum, Norsk Folkemuseum og Frammuseet. En stor del av halvøyen, som het Lagårdsøya frem til 1877, ble vedtatt fredet av Kongen i statsråd i 2012. Frem til 1600-tallet var Bygdøy en ekte øy, men med landheving, sedimentasjon og utfyllinger har den blitt landfast. Her var det klostergods underlagt Hovedøya fra 1147, som ble overført til kongen som krongods før reformasjonen. Den rike naturen på Bygdøy, som munkene hadde brukt til landbruk og fiskeoppdrett som forsynte Akershus festning, ble av kongefamilien anvendt som jaktområde. I 1608 fikk Christian IV reist en laftet jakthytte på øya, som er forløperen til dagens kongsgård. Gårdens hovedbygning ble bygget i 1733 som sommerresidens for Christian Rantzau. Kong Christian Frederik bodde på gården sommeren 1814, samme år som han frasa seg tronen. Kong Karl Johan var svært opptatt av området og ønsket blant annet å lage en sammenhengende park fra Slottet til Bygdøy.

Quantity:
Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.