Ny historie! Refleksjoner

Ny historie! Refleksjoner

600.00

Format: 50*70 cm / Papir: Munken Polar Matt, 200 g

Tidenes første svømmebasseng antas å være “Great Bath” og ble bygget 3000 år før Kristus i Mohenjo-Daro beliggende i det som i dag er Pakistan. I oldtidsruinene fra Indus Valley-sivilisasjonen i Mohenjo-Daro ser man tydelig strukturen av et basseng kledd i murstein dekket med tjærebasert tetningsmiddel. I antikkens Hellas og Romerriket ble det bygget bassenger i palaestraskolene, for trening til vannøvelser og militærøvelser. Romerske keisere hadde private svømmebassenger hvor de også satte ut fisk. Tidenes første oppvarmede basseng ble bygget ca. 50 år før Kristus av Gaius Maecenas, en rik romersk lord og politisk rådgiver til keiser Caesar Augustus.

Svømmebassenger ble populære i Storbritannia på midten av 1800-tallet og så tidlig som i 1837 fantes det seks innendørs bassenger med stupebrett i London. The Maidstone Swimming Club, stiftet i 1844, antas å være verdens eldste gjenlevende svømmeklubb. Den ble bygget som en reaksjon på drukningsulykker i elven Medway, spesielt fordi de som forsøkte å redde de druknende gjerne strøk med i redningsforsøket. De første moderne Olympiske leker i 1896 inkluderte flere svømmeøvelser, noe som resulterte i at sporten steg i popularitet. Det første svømmebassenget til sjøs ble bygget på cruiseskipet Adriatic i 1906, mens bassenger i hjemmet ble utbredt i USA etter andre verdenskrig. Hollywoodfilmen Million Dollar Mermaid bidro til å gjøre bassenget til et ettertraktet statussymbol. Den høyeste frekvensen av svømmebasseng per innbygger finner du i New Zeeland, 65 000 hjemmebassenger og 125 000 boblebad er fordelt på drøye fire millioner innbyggere.

Quantity:
Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.