Stø kurs mot Nesodden (Stratosferik)

Stø kurs mot Nesodden (Stratosferik)

600.00

Format: 50*70 cm / Papir: 250 g. Gallerie Art Silk (250 g)

Fri frakt til hele Norge

Stratosferik er aliaset til Eric Haidara, en fransk fotograf bosatt i Oslo. Han tar sine bilder etter mottoet “balansert eklektisisme” - og med sitt øye for balanse, symmetri og rene linjer fanger han unike perspektiver på arkitektur, bygninger og naturscener fra Norge.

Det er snart 150 år siden den første rutebåten satte kursen mot Nesodden fra Oslo. H/B Bundefjord var en hjuldamper bygget i Middlesborough, og siden ombygget av Nylands mekaniske verksted i Oslo. Fra våren 1974 gikk båten hver dag fra Oslo klokken 07.00 om morgenen. Båten ble omdøpt til Næsset og gikk forskjellige ruter i Oslofjorden frem til 1903. Siden har det gått nesten 50 skip i rute mellom Nesodden og Oslofjorden, inkludert DS Fagerstrand som ble tatt av tyskerne i 1941 før den forliste utenfor Alta i 1944. Skipet man skimter bak tåken i fotografiet til Stratosferik heter MS Prinsen, og er en av tre gassferger som i dag går mellom Oslo og Nesodden. Skipet ble sjøsatt under navnet Tideprinsen i 2009, men tok forgjengerens navn tre år senere. Den forrige Prinsen, som markedsførte seg som “Nesoddens luksus”, hadde fraktet Nesodden-beboere til Oslo på 13 minutter mellom 1999 og 2009.

Quantity:
Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.