Mid-century modern

Mid-century modern

600.00

Format: 50*70 cm / Papir: Munken Polar Matt, 200 g

Mid-century modern var en designbevegelse innen interiør, grafisk design, byplanlegging og arkitektur som strakk seg fra tredvetallet til midten til sekstitallet. Begrepet ble først brukt på 1950-tallet og ble etablert da Cara Greenberg utga den ikoniske boken Mid-Century Modern: Furniture of the 1950s i 1983.

Flere av de mest ikoniske eksemplene på skandinavisk design stammer fra denne epoken - og både innen arkitektur og interiørdesign var Skandinavia og Norden svært innflytelsesrike - med designmerker, arkitekter og designere som Arne Jacobsen, Arvo Alta, Ittala, Sigurd Lewerentz, Georg Jensen, Poul Henningsen og Danish modern i spissen.

Den arkitektoniske stilen var moderne og preget av rene linjer, minimalistiske, men organiske former og store vindusflater som hadde som mål å bringe naturen inn i bygningene. Denne illustrasjonen er inspirert av Californias mange enestående eksempler på Mid Century Modern-arkitektur. Fargene er inspirert av grafiske arbeider, interiør og industridesign fra epoken, som var typisk var rike på varme, levende, sterke og organiske toner - gjerne i kontrast til store lyse flater og vinduer.

Quantity:
Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.