Fridtjof Nansen

Fridtjof Nansen

600.00

Format: 50*70 cm / Paper: 200 g. Art MATT (200 g)

Gratis frakt i Norge / Shipping (rest of the world): kr 200,- 

Fridtjof Nansen er nok aller mest kjent for sine spektakulære ekspedisjoner til kaldere strøk, men det var bare en av bitene i et ekstraordinært og mangfoldig puslespill av en mann. Hadde Nansen vært en karakter i en roman ville han ikke vært troverdig: En pioner innen hjerneforskning før han fylte tretti år, eventyrer og polfarer med vitenskapelige resultater, humanitært arbeid som resulterte i Nobels Fredspris i 1922, en politisk kraft i opptakten til unionsoppløsningen i 1905, talentfull kunstner, kvinnebedårer, superkjendis i sin samtid - listen bare fortsetter. Han er en av tidenes mest kjente nordmenn og var beundret i innland og utland, en folkehelt i Norge så vel som i Sibir.

Da han jobbet på Bergen Museum på 1880-tallet studerte Nansen slimåler og flatormer gjennom mikroskopet, noen år senere overvintret han i en provisorisk steinhytte på Nordpolen. Han er for mange ideal-nordmannen - bistandsarbeider med ski på bena, foregangsfigur innen forskning - en uredd eventyrer med originale idéer, visstnok en danseløve også. Nansen var med å kartlegge hjernens nevroner, denne lille historien får bare kartlagt en partikkel av Nansens virke, men det finnes nok av ressurser for de som vil foreta et dypdykk i polarheltens liv. Harald Dag Jølles biografi Nansen. Oppdageren. er for eksempel et fint sted å starte.

Quantity:
Add To Cart

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.