Hallingskarvet

Hallingskarvet

600.00

Format: 50*70 cm | Papir: Munken Polar Matt, 200 g

Fri frakt til hele Norge

«Minimum brenselforbruk, maksimum utsikt, minimum trivialitet, maksimum egenverdi, minimum snikksnakk, maksimum dybdeboring.» - Arne Næss

Den 35 kilometer lange fjellryggen Hallingskarvet, med sin majestetiske og karakteristiske profil, strekker seg fra Geilo til Finse. Her finner du blant annet det som regnes som selve symbolet på den tradisjonelle norske hyttekulturen, Tvergastein beliggende 1505 meter over havet ved foten av Hallingskarvet. Den enkle plankebygningen ble reist av Arne Næss på slutten av 1930-tallet, som kjøpte den ett mål store tomten for 150 kroner i 1937. Her tilbrakte filosofen til sammen 12 år av sitt 96 år lange liv. Materialene til den beskjedne hytta ble fraktet opp med hest og slede av Olaf Vindegg, som hadde regnet med 15 turer, men endte på 62. Arne Næss skrev at han valgte stedet for å dyrke «det autentiske livet, med anledning til langvarig konsentrasjon.» og realisere sitt ideal om «minimum brenselforbruk, maksimum utsikt, minimum trivialitet, maksimum egenverdi, minimum snikksnakk, maksimum dybdeboring.»

Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.