Sommerkveld ved Rådhuset

Sommerkveld ved Rådhuset

600.00

Format: 50*70 cm / Papir: Munken Polar Matt, 170 g 

Fri frakt til hele Norge.

To tårn reiser seg opp i Piperviken, der falleferdig trehusbebyggelse en gang formet slumkvarterene langs bygrensen. I dag er det lite som minner om det mest forslummede området i byen, spesielt om sammenlikningen er en «Sommerkveld ved Rådhuset».

I januar 1937, like etter råbygget av Oslo rådhus sto ferdig, ble det utlyst flere konkurranser for utsmykkingen av bygningen. Ett år senere var det valgt ut åtte malere og sytten billedhuggere som skulle få æren av å dekorere byens nye signaturbygg, Mens Anne Grimsdalens massive skulptur av Harald Hardråde til hest pryder vestveggen, er det Dagfin Werenskiold som har laget relieffene med motiver fra Edda-diktningen på begge sider av Borggården. Foran frontfasaden er det Per Palle Storm som har laget håndverkerskulpturene som "bygger rådhuset", mens Joseph Grimeland står bak bronserelieffen over inngangsdøra, samt "Oslopiken" høyere opp på veggen. Utsmykningen av den 31 meter brede, 39 meter lange og 21 meter høye Rådhushallen, er Henrik Sørensen og Alf Rolfsens verk. Bystyresalen og Hardrådrommet byr blant annet på billedtepper signert Else Poulsson og Ulrikke Grev, hvor blant annet St. Hallvard og Harald Hardråde er representert. I Rådhusets festbygg, det såkalte "Munchrommet", henger et stort maleri av Edvard Munch. Her har også arkitekten selv, Arnstein Arneberg, bidratt med takutsmykninger med motiver fra folkekunsten. 

Quantity:
Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.