Molja fyr

Molja fyr

600.00

Format: 50*70 cm / Papir: Munken Polar Matt, 170 g 

Fri frakt til hele Norge.

I over 150 år har Molja fyr ledet skip og sjømenn inn til vestlandsperlen Ålesund - flere ganger kåret til Norges vakreste by. I dag har det lille byikonet på brygga fått flere oppgaver, som en del av Hotell Brosundet. Det er Snøhetta som tegnet hotellrommet på innsiden av Molja fyr - Rom 47 - hvor du kan boltre deg på 12 kvadratmeter fordelt over i to etasjer.  

Ved siden av slående vakker natur i møtet mellom fjord og fjell, er Ålesund blitt berømt for sin karakteristiske arkitektur i jugendstil. Byggingen av tårn, spir og ornamenter på husfasadene var et resultat av den beryktede bybrannen i 1904, som også er opphavet til begrepet "ikke siden Aalesund brant". Bare noen år etter brannen var det allerede bygget over 300 murhus der datidens jugendstil - også kjent som art nouveau - var blandet med norske kulturreferanser og materialer. Dette kommer blant annet til uttrykk gjennom ornamenter inspirert av norrøn mytologi, eventyr og norsk middelalder, Jugendbyen har i dag en spesiell plass i norsk arkitekturhistorie, blant annet som en del av et europeisk nettverk for art nouveau, i selskap med byer som Barcelona, WIen og Brussel.

Quantity:
Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.