Stavanger bybru

Stavanger bybru

600.00

Format: 50*70 cm / Papir: Munken Polar Matt, 170 g 

De første menneskene slo seg ned i området der Stavanger ligger i dag for omtrent 10 000 år siden, like etter at isen etter siste istid takket for seg. Mange tusen år senere, i bronsealderen (1800-500 f.Kr.), vokste det fram en rik høvdingklasse i området, som blant annet skaffet seg statussymboler av bronse og bodde i langhus. Med naturlig havn, fruktbare omgivelser og strategisk beliggenhet var Stavanger et maktsentrum i vikingtiden, og Nord-Jæren har sannsynligvis vært blant de viktigste utgangspunkt for vikingenes røvertokter vestover til De britiske øyer. Stavanger er blant Norges eldste byer, men det finnes få historiske kilder om den første bydannelsen. De eldste kristne gravene under domkirken stammer fra 900-tallet, og det antas at det lå en trekirke der domkirken (ferdigstilt rundt 1100) står i dag. Byen ble Norges "oljehovedstad" da Statoil ble opprettet 14. juni 1972 og hovedkontoret lagt til Stavanger.

Stavanger bybru var landets første skråkabelbru da den ble åpnet i 1978, og er i dag foreslått vernet som et kulturminne. Den massive, men elegante konstruksjonen har et hovedspenn på 185 meter og en samlet lengde på 1067 meter. Bruen krysser Strømsteindundet fra Kjelvene like ved Stavanger sentrum og møter land igjen på Sølyst. 

Quantity:
Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.