Oslomarka

Oslomarka

from 600.00

Format: 50*70 cm / Papir: Munken Polar Matt, 200 g

Fri frakt til hele Norge

Mange markaentusiaster kan prise seg lykkelig for at ordføreren på Hadeland ikke fikk viljen sin i 1965.

Nordmarka, Lillomarka, Østmarka, Vestmarka, Krokskogen og Bærumsmarka er alle en del av Oslomarka, friluftsområdene som omkranser hovedstaden. Innbyggere i Oslo og områdene rundt fikk øynene opp for markas enestående rekreasjonsmuligheter mot slutten av 1800-tallet. Geværene ble erstattet med planker med gli og i dag har serveringshytter som Skjennungstua, Ullevålseter, Lilloseter og Sinober alle servert solbærtoddy og vafler i nærmere 100 år. Det er stadig debatt tilknyttet utnyttelsen av friluftsarealene i Oslomarka, men mange ivrige turgjengere er nok glade for at ordføreren på Hadeland ikke fikk viljen sin i 1965. Han ville nemlig bygge en firefelts motorvei fra Maridalen til Nittedal. 

«En julidag så gjennemsiktig klar som en dag i september, et solstreif over Bærumsåsene, en tilfeldig duft av gran vakte midt i den hete sommertid i denne kvalme by min vandrelyst og all min lengsel efter skog og land. Jeg måtte og ville ut og innånde den friske luftning fra elven og granene.»

- En natt i Nordmarka, Asbjørnsen og Moe

Format:
Quantity:
Add To Cart

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.