Siloen på Nedre Foss

Siloen på Nedre Foss

600.00

Papir: Munken Polar Matt, 200 g / Format: 50*70 cm

Fri frakt til hele Norge / Shipping rest of the world: 200,-

Grünerløkka studenthus har en glutenrik historie. Den 53 meter høye siloen som ruver landskapet langs østsiden av Akerselva på Grünerløkka ble omregulert til boligformål i 1993, nøyaktig 40 år etter at den begynte sin silokarriere for Nedre Foss Mølle. I dag huser Grünerløkka studenthus, også kjent som Studentsiloen og Siloen på Nedre Foss, 226 studenthybler fordelt over 19 etasjer og 9000 kvadratmeter. Fordi siloens originale form er bevart har leilighetene avrundende vegger, og av samme grunn spesiallaget interiør. Transformasjonen fra kornlager til studentsilo ble belønnet med Oslos Bys arkitekturpris i 2002, som var året etter at kornet måtte vike for studerende menneskekropper. I begrunnelsen sto det blant annet:

- Den transformerte bygningen fremstår som et monument og ikon i bylandskapet, og synliggjør og oppsummerer gjennom sitt nærvær både transformasjonsprosessen langs Akerselven og de senere års vitalisering av Grünerløkka.

Quantity:
Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.