Iskaldt over Sognsvann (Stratosferik)

Iskaldt over Sognsvann (Stratosferik)

600.00

Format: 50*70 cm / Papir: 250 g. Gallerie Art Silk (250 g)

Fri frakt til hele Norge

Stratosferik er aliaset til Eric Haidara, en fransk fotograf bosatt i Oslo. Han tar sine bilder etter mottoet “balansert eklektisisme” - og med sitt øye for balanse, symmetri og rene linjer fanger han unike perspektiver på arkitektur, bygninger og naturscener fra Norge.

Sognsvann var Oslos drikkevannskilde fra 1876 helt fram til 1967, da byens badelystne ble sluppet løs i det 0,39 km2 store vannet. Fra 1500-tallet fram til 1907 var det også gruvedrift på øst- og vestsiden av vannet, mens sørsiden var prydet med brakkeleir under okkupasjonen.

Kansler og prost Morten Krabbe åpnet Sognsvannsgruven i 1540, en kortvarig karriere da han døde allerede to år senere. Gruvedriften fortsatte uten Krabbe, men ble avløst av steinbruddsvirksomhet på 1800-tallet. Universitetsbygningen, Slottet, Stortinget og Oscars Borg festning er blant bygningene som inneholder nordmarkkitt fra områdene rundt Sognsvann.

Quantity:
Legg i handlekurv

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.