Nyhet! Sommerkveld på Ingierstrand (Stratosferik)

Nyhet! Sommerkveld på Ingierstrand (Stratosferik)

600.00

Papir: 250 g. Gallerie Art Silk (250 g)

Fri frakt til hele Norge

Stratosferik er aliaset til Eric Haidara, en fransk fotograf bosatt i Oslo. Han tar sine bilder etter mottoet “balansert eklektisisme” - og med sitt øye for balanse, symmetri og rene linjer fanger han unike perspektiver på arkitektur, bygninger og naturscener fra Norge.

Området der Ingierstrand bad ligger i dag var en del av "Hvitebjørnsbruket" på 1600-tallet, senere "Ljansbruket", en periode eid av Peder Holter, som også eide Bærums Jernverk, Hafslund og Borregård. Senere havnet området i familien Ingiers hender før Oslo kommune sikret seg den 2700 mål store tomten for 1,8 millioner kroner i 1936. Ingierstrand sjøbad ble tegnet av Ole Lind Schistad og Eyvind Moestue, som hadde som mål å understreke skjønnheten i landskapet. På 30-tallet ble svette Oslo-borgere fraktet fra havna til Ingierstrand i dampbåt, og i glansdagene besøkte mer enn 120 000 mennesker anlegget hver sommer.

Ingierstrand Bad regnes for å høre til blant hovedverkene i norsk funksjonalisme ("funkis") og ble i 1961 hedret med arkitekturprisen Houens Diplom. Da anlegget ble åpnet i 1934 beskrev Aftenposten det som "..et badeestablissement av dimensjoner som hittil har vært ukjent i Norge". Opp gjennom årene har det vært arrangert flere svømmekonkurranser på Ingierstrand, deriblant den beryktede "Roald Amundsen-stafetten". Konkurransen ble arrangert fra 1934 til 74 og besto av åtte etapper mellom Roald Amundsens hjem og Ingierstrand.

Quantity:
Add To Cart

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.