Ny historie! St. Hanshaugen

Ny historie! St. Hanshaugen

600.00

Format: 50*70 cm / Papir: Munken Polar Matt, 170 g

Fri frakt til hele Norge

De karakteristiske bygårdene som preger bydelen St. Hanshaugen ble bygget fra 1880-tallet, og danner sammen med parken grunnlaget for det mange mener er et av Oslos flotteste strøk. På slutten av 1700-tallet var St. Hanshaugen en del av bymarka, og selve knausen der parken ligger i dag ble blant annet benyttet som beitemark og gravplass for hester, som gav den kallenavnet “Mærrahaugen”.

Fra 1875 til 1918 huset parken på St. Hanshaugen en norsk bjørn, en svensk bjørn, en løvemor med to unger, en liten apeflokk og et knippe eksotiske fugler. Dyrepasseren bodde i det som i dag kalles Bjørnehuset, mens bjørneburet er blitt gjort om til det som i dag er lysthus. Perioden da det var dyrehage i St. Hanshaugen sammenfaller med storhetstiden da parken var en av byens største attraksjoner for Oslo-folk og turister.

Quantity:
Add To Cart

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.