Vinterkveld i fjellheimen

Vinterkveld i fjellheimen

600.00

Papir: Munken Polar Matt, 200 g / Format: 50*70 cm 

Fri frakt til hele Norge / Shipping rest of the world: 200,-

Da norske husstander ble stadig rikere på slutten av 1900-tallet ble det ikke investert i sportsbiler og juveler, derimot muligheten til å dyrke familien gjennom naturopplevelser på hytta.

Den norske hyttekulturen er unik i verden. Med innføringen av åttetimersdager og ferieloven på starten av 1900-tallet fikk plutselig folk flest fritid. Før dette hadde utfarter til landsteder og lystgårder vært forbeholdt overklassen. De nye lovene satte fart i hyttebyggingen, som i begynnelsen ofte var kollektive lagshytter for fagforeningenes medlemmer. Rundt 1950 begynte flere å bygge sine egne hytter, i takt med bedre økonomi og flere familier med biler i oppkjørselen. Da norske husstander ble stadig rikere utover på 70- 80- og 90-tallet var det ikke sportsbiler og juveler som ble prioritert, derimot muligheten til å dyrke familien gjennom naturopplevelser på hytta. Ofte ble gammel bebyggelse tatt i bruk og forbedret, med laftet tømmer og gress på taket. I dag er det flere enn 400000 hytter i norsk fjell-, fjord- og skogsterreng, fra primitive bygninger ensomt beliggende ved foten av nedsnødde fjell til ruvende palasser i moderne hyttelandsbyer.

Quantity:
Add To Cart

Ønsker du innramming? Vårt lager og showroom er i lokalene til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3 på Fagerborg i Oslo. Vi kan tilby rimelig innramming av høy kvalitet på motivene du kjøper hos oss, som kan hentes på Rammeverkstedet. Ta kontakt på post@wallstories.no eller 980 25 427 dersom du ønsker en skreddersydd innramming til ditt motiv.