Barcode - Oslo-plakat med et motiv som snart forsvinner

Barcode er en del av den planlagte Fjordbyen som ble vedtatt for snart sytten år siden. Siden den gang har den strekkodeinspirerte bygningsrekken vært gjenstand for mye debatt, både hyllest og slakt. Enten du liker det eller ikke har Barcode i 2016 uansett etablert seg som et nytt monument i Oslo. Der kritikere har kalt det "et fallossymbol over impotente visjonerer" er entusiastene begeistret for den spennende arkitekturen og at Oslo har fått en egen skyline.

Vil du se Barcode i levende live slik den fremstår på vår Oslo-plakat må du imidlertid kjappe deg. Som en del av Fjordbyen skal Bjørvika bygges ut med flere blokker mellom Sørenga og Barcode. Den unge, men karakteristiske "skylinen" slik vi kjenner den i dag vil da bli borte.  

Morsomme fakta om vår Oslo-plakat Barcode:

  • Det ble drukket 51 kanner kaffe og fortært 87 polarbrød under arbeidet med Barcode-plakaten.
  • Fotografiet som ble brukt som inspirasjon for plakaten ble tatt ombord i Norges eldste plastsnekke.
  • 1700 streker forsvant på mystisk vis under arbeidet med plakaten og måtte tegnes på nytt.
  • Motviljen mot Barcode er for oss vanskelig å forstå. Blant alle våre Oslo-plakater er dette motivet vårt mest populære
Oslo plakat Barcode

Du finner alle våre fargevarianter av Oslo-plakaten Barcode i vårt nettgalleri.